Inscripcions als Tallers de Teatre

HEM TANCAT INSCRIPCIONS,

tot i així encara queden algunes places, contacta’ns a: teatrecentremanlleu@gmail.com

S’apropa el nou curs i obrim inscripcions als Tallers de teatre del Teatre Centre Manlleu!

Primer de tot, deixeu-me que us doni la benvinguda a l’Associació Cultural Teatre Centre Manlleu i us informi de la trajectoria educativa que anem desenvolupant en les arts escèniques.

Un recorregut per la història del Teatre Centre

El Teatre Centre és una associació cultural amb un llarg trajecte. Es va fundar al 1877, és a dir, fa ja 146 anys!, amb el nom d’Associació Cultural Joventut Catòlica. L’edifici del carrer del pont no es va estrenar fins al 1897, és a dir, 20 anys després. És una entitat amb una llarga trajectòria i amb diferents noms: Associació Cultural Joventut Catòlica — Centre Familiar Parroquial — Teatre Centre Associació Cultural—però amb el mateix esperit d’iniciativa cultural: a través de la literatura, la música, la dansa i el teatre, que és la seva activitat central.

Des del 1999, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu, el Teatre Centre es converteix en un espai públic on altres entitats culturals del municipi participen en l’espai fent tallers, concerts, actuacions.

Les obres de rehabilitació del Teatre del Carrer del Pont al 2006 fan que l’entitat Teatre Centre es traslladi temporalment al Teatre de Gràcia i aprofitant altres espais públics segueix la seva activitat cultural. Amb el temps i la necessitat de gaudir d’un espai propi on poder preparar l’activitat cultural pròpia i municipal, i amb l’esforç i ajuda de molta gent es crea l’Espai Rusiñol, que és la seu de l’entitat Teatre Centre des del 2013.

Formació i educació en Teatre a l’Associació Cultural Teatre Centre

L’entitat de Teatre Centre des de sempre ha donat importància a l’educació teatral d’infants i joves i ho ha fet a través de les representacions teatrals infantils i juvenil, tallers, monogràfics, sortides i a través de la participació com a espectadors. Gràcies a persones com l’Antonio Anglada i en Carles Molist que han donat vida a nombroses representacions infantils i juvenils i tallers de teatre i culpables de molts enamoraments cap a l’art escènic.

El 2012, els joves de l’entitat van decidir tornar a engegar representacions infantils i juvenils. Peter Pan, va ser la primera amb una trentena de nens/es i joves, de 1r de primària fins a 3r ESO. D’aquí va sortir la necessitat de seguir aquesta tasca educativa així que d’ençà que cada any oferim tallers de teatre infantils, juvenils i adults a la població de Manlleu amb diferents professionals del teatre que fan que petits, joves i grans ens tornem a engrescar a dalt d’un escenari.

Objectius dels Tallers de Teatre

El nostre objectiu com a entitat és fomentar el teatre amb infants i joves.

Per a nosaltres el teatre implica:

  • Treballar en equip i construir conjuntament. Aprendre d’uns i d’altres.
  • Criticar constructivament el treball dels altres i propi per l’autoreflexió i la millorar personal i grupal.
  • Donar lloc a la creativitat a través de la creació d’històries conjuntes i del joc.
  • Aprendre a situar-nos en l’espai escènic.
  • Expressar-nos corporalment, verbalment i emocionalment.

El que volem és fer-los participar en tot el procés d’una representació teatral, per arribar a una actuació final oberta al públic. Llegint, imaginant com seria cada personatge, com vestiria, quin seria el decorat, la llum, el maquillatge, els objectes necessaris, com parlarien i es mourien els personatges, el títol de l’obra de teatre, el cartell… És el compromís i l’esforç de tot el grup el que fa possible arribar a una obra de teatre final.

Grups i preus

Hi ha 3 grups de Tallers de Teatre actualment:

  • El taller de teatre INFANTIL: que va destinat a nens i nenes de 1r de primària fins a 6è de primària. Dissabtes de 10-12h.
  • El taller de teatre JUVENIL, per a joves de 1r ESO fins a 2n de Batxillerat. Divendres de 19-21h.
  • El taller de teatre per ADULTS: per a tothom qui es vulgui iniciar en el món del teatre o ja tingui coneixements previs de teatre i vulgui seguir desenvolupant-se dins d’un grup amateur. A partir de 18 anys. Dijous de 20:15 a 22:15h.

Ara i fins al 18 de setembre hi haurà les inscripcions obertes. Els grups són de 15 alumnes màxim, per a una millor atenció. Les inscripcions són per rigorós ordre d’entrada, si sobrepassen les 15 places es crearà un grup de reserva i es mirarà de crear un segon grup organitzat per edats i dins del mateix horari, si és possible.

A partir del 12 de setembre, a través de correu electrònic, se us informarà del procés de matriculació.

Fer teatre implica un compromís per part dels infants, joves i adults, els quals s’han de comprometre a venir a assajar. A l’inici del curs se us fa entrega d’un calendari per tot l’any, per preveure els assajos i la representació final, perquè hi hagi el màxim d’assistència i compromís per part de tothom.

El preu dels Tallers de teatre és de: 170€ socis de l’entitat i 190€ no socis. És un únic pagament, sense mensualitats.

HEM TANCAT INSCRIPCIONS,

tot i així encara queden algunes places, contacta’ns a: teatrecentremanlleu@gmail.com

Atentament,

Irene Gutierrez

HEM TANCAT INSCRIPCIONS,

tot i així encara queden algunes places, contacta’ns a: teatrecentremanlleu@gmail.com

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Multiples dies
13:00
Teatre Centre Manlleu - Espai Rusiñol
170€ socis/es i 190€ no socis, un sol cobrament anual
La reserva per aquest esdeveniment està tancada.